Williams: Button letos vyhraje

Button, Jenson | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Frank Williams přeje první vítězství Jensonu Buttonovi a Hondu počítá mezi favority letošní sezóny. Je rád, že má v týmu Nico Rosberga, ale Buttona by zde viděl raději.

Frank Williams přivedl Buttona ve svém týmu do F1 v roce 2000. Button dosud čeká na své první vítězství v grand prix. Loni se měl k Williamsu vrátit, ale Honda dostala za pravdu od rozhodovací komise a potvrdila smluvní nárok na Buttona. Měl se tedy k týmu z Grove vrátit o rok později, před sezónou 2006, jenže mezi tím se spousta věcí změnila, Honda koupila BAR a z Williamsu se stal soukromý tým s nezaručenou budoucností. Button u Hondy zůstává, ale musel se vykoupit.

"Myslím, že Honda má velmi dobrý tým," říká o současném Buttonově působišti Frank Williams. "Ten počet kol, které vždycky odjezdí bez jakýchkoliv problémů, je působivý. To je stará dobrá Honda, bohužel pro nás. Moc bych se divil, kdyby Jenson letos nevyhrál nějaký závod. Přeji mu, aby se mu dařilo. On vítězství potřebuje a už si ho zaslouží."

Williams musel za Jensona Buttona najít náhradu, protože Nick Heidfeld odešel s BMW. Nakonec jeho místo po boku Marka Webbera obsadí mladý Nico Rosberg, šampion GP2:

"Každý se srovnává se svým týmovým kolegou, samozřejmě, protože pouze on má stejné auto," pokračuje Frank Williams. "Moc jsem si přál, aby se k nám Jenson vrátil. Ale on nechtěl, tak zůstal u Hondy, znáte všechny důvody... Ale přišel k nám Nico, to je velké štěstí. Teprve opustil GP2, kde má za sebou fantastický rok. Pro nás už dříve testoval s výbornými výsledky. Je velmi solidní a nedělá chyby. On bude hodně dobrý. Ale máte pravdu, chtěl jsem Jensona..."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy