Kimi: O titul budeme bojovat čtyři

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

Finský pilot stáje McLaren, kterému se loni už podruhé nepodařilo využít reálnou šanci na zisk titulu, očekává v boji o prvenství v letošním šampionátu další tři soupeře.

Letos může být vše jinak, pravidla se opět zásadním způsobem změnila, především v oblasti motorů a pneumatik. Kimi Räikkönen se rozhodně bude o mistrovský titul ucházet a za největší rivaly považuje svého týmového kolegu Juana Pabla Montoyu, úřadujícího mistra Fernanda Alonsa a žijící legendu Michaela Schumachera.

"Je to jako každý rok, mým cílem jsou vítězství v závodech a v celém šampionátu," hovoří Kimi Räikkönen. "Loni jsme měli rychlé auto a nevidím důvod, proč by tomu tak nemělo být i letos. Ale nikdo si nemůže být ničím jistý, dokud nezměříme síly při první grand prix. Letos je to obzvlášť těžké kvůli změnám pravidel."

"Zdá se, že většina médií předpokládá, že největší šance budeme mít my, Renault a znovu také Ferrari. Tedy já, Juan Pablo, Fernando a Michael. Mě se to tak zamlouvá a doufám, že diváky čeká další napínavá sezóna, i když s trochu jiným koncem! Ale lidé hodně zapomínají na Hondu, Red Bull, Toyotu, atd. Ke konci minulé sezóny se hodně zlepšovali, takže myslím, že musíme s odhady počkat."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy