McLaren chytře knockoutoval Renault

McLaren | foto: McLaren

Formule 1 není jen o strategii závodní, stejně jako v tržním hospodářství jde o zisk a postavení. Opět se vracíme k brzkému oznámení smlouvy mezi McLarenem a úřadujícím šampionem Alonsem.

Zatímco například trojnásobný šampion Niki Lauda krok obou stran ostře kritizoval, bývalý pilot a komentátor přenosů Martin Brundle se na věc dívá jinak.

Upozornil na skutečnost, že je budoucnost týmu Renault ve srovnání s McLarenem značně nejistá už od vstupu francouzské automobilky do Benettonu. "Alonso udělal to nejlepší, co pro sebe udělat mohl, jde do předního týmu, který má vše co potřebuje k úspěchu a především jasnou budoucnost."

Martin Brundle vidí v taktice McLarenu obdivuhodně ledovou kalkulaci šachového mistra. Jedním tahem si zajistil stabilní základ, na kterém se bude dále rozvíjet a současně destabilizoval silného soupeře.

"Mrzí mne situace Renaultu, protože udělali výbornou práci. Fernando jim poděkoval svým odchodem, ale taková je F1."

Cílem Rona Dennise a McLarenu je bezpochyby dvojice Raikkonen - Alonso, ale Brundlova intuice mu našeptává něco jiného: "Jsem přesvědčen o tom, že Kimi z McLarenu přece jen odejde."


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy