Je Honda dalším týmem s Ecclestonem?

Honda | foto: Honda Racing F1

Včerejší slova prezidenta týmu Honda Racing F1 Yasuhiro Wady naznačily, že je budoucnost konkurenčního šampionátu organizovaného automobilkami minulostí.

Wada včera v Barceloně při představení nového vozu Honda RA106 vyslal vstřícné gesto vůči FIA a Bernie Ecclestonemu. Podle představitele stáje Honda je rozepře mezi automobilkami a FIA s Ecclestonem v bodě, kdy se musí hledat společná budoucnost.

Upozornil však, že stále nebylo ze strany Bernieho Ecclestonea,  vlastnícího komerční práva k F1, vyhověno všem námitkám vzneseným automobilkami v F1 působícími. "Podobně se situace nezměnila ani ve vztahu kritiky plánovaných změn předpisů a pravidel od roku 2008," upozornil Wada.

"Hlavním důvodem, pro který je Honda v F1, je technika a její posun kupředu, což se neslučuje s plánovanými omezeními ze strany FIA."

"Potřebujeme o tom ještě jednat, převodovka na tři závody, kde je technologická výzva? Komerční záležitosti F1 nejsou naší prioritou."

Přes tato ostřejší slova se dá ale očekávat, že se dříve či později objeví oznámení o tom, že Honda uzavřela smlouvu s FIA a Ecclestonem o pokračování účasti automobilky v F1 i po vypršení současné Concorde agreement...


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy