McLaren rozdmýchává rivalitu

Räikkönen - Montoya | foto: McLaren

Tým McLaren Mercedes se intenzivně připravuje na novou sezonu. Honba za titulem by měla být úspěšná co nejdříve a nutno přiznat, že Woking je ve svých vystoupeních čím dál agresivnější.

Netýká se to ale prohlášení vedení týmu o novém voze MP4-21, tvrdou práci s jediným cílem prezentují především události se stájí spojené. McLaren má bohaté zkušenosti s tím, jak udržet dva špičkové piloty ve svých vozech současně. Příchodem Alonsa do McLarenu od roku 2007 postavil současné piloty do tvrdé reality a vystupňoval na ně tlak na nejvyšší možnou míru.

Pokud bude konkurenceschopnost nového vozu dostatečná pro zisk titulu, není pochyb, že o něj budou soupeřit jak Raikkonen, tak Montoya, který svému finskému kolegovi v závěru minulého roku zdárně sekundoval. Jde totiž o budoucnost a možnost výběru mezi těmi nejlepšími týmy.

„Juan Pablo byl v závěru loňské sezony ve výborné formě a zdálo se, že byl dokonce i rychlejší Kimiho,“ říká na adresu Kolumbijce výkonný ředitel McLarenu Whitmarsh. „Jeho sebevědomí roste a on sám věří tomu, že Kimiho porazit dokáže. Pracuje na nejvyšší možnou míru a hledá co možná nejlépe fungující symbiózu se svými inženýry.“

Jeden z dvojice se však na konci sezony 2006 bude s lidmi z Wokingu loučit a pokud bude mít McLaren nastoupenou vítěznou cestu, nebude to loučení snadné. „Sáhli jsme po Fernandovi, protože nám zaručuje budoucnost a záleží na Kimim a Juan Pablovi, jak se s tím vypořádají.“


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy