Ferrari; 248 F1 marenellskou zbraní

Ferrari | foto: Scuderia Ferrari

Na soukromé dráze Mugello se dnes představil nový vůz Ferrari pro závody Formule 1. Maranello omezilo dřívější slavnostní ceremoniál na tiskovou konferenci a prezentaci vozu.

Název 248 je údajně odvozen od nového motoru s obsahem 2400 ccm a 8 válci, který znamenal nejen pro F1, ale i pro tým Ferrari historický přelom. Za konstrukcí vozu stojí dvojice Aldo Costa a Rory Byrne, který konstruoval všechna úspěšná maranellská šasi poslední doby.

Costa nastínil směr, kterým se konstrukční oddělení ubíralo. Cílem byla redukce váhy spolu s co možná nejlepší aerodynamickou účinností. F248 má kompletně nové šasi, zcela přepracované zavěšení kol a upravené díly ovlivňující proudění vzduchu. „Aerodynamické díly však ještě prochází pečlivou přípravou a budou postupně aktualizovány.“

Proti McLarenu je nový vůz Ferrari více konzervativní, ale zástupci stáje v čele s technickým ředitelem Ross Brawnem jsou přesvědčeni, že 248 F1 má velmi dobrou účinnost a bude dalším týmům silným soupeřem.

Na řadu otázek odpověděl prezident Ferrari Luca di Montezemolo už svojí řečí. Důvodem skromnosti dnešního představení bylo soustředění na přípravu vozu a cílem není nic jiného, než náprava loni pošramocené reputace a boj o tituly.

„Naším cílem je návrat titulů do Maranella. Jestli se nám to podaří, na to se v tuto chvíli nedá odpovědět, ale rozhodně je to cíl, který se budeme všichni snažit naplnit.“

Z výroků které zazněly z tribuny se dá soudit, že je stáj přesvědčena o své připravenosti, ale po loňské zkušenosti se ve výrocích drželi její představitelé zpět.

Hodně si však Ferrari slibuje od nové změny pravidel, která opětovně povoluje výměnu pneumatik během závodu...


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy