Villeneuve proti elektronice a tankování

Villeneuve, Jacques | foto: BMW Motorsport

Pilot stáje BMW Sauber, mistr světa s Williamsem z roku 1997, touží po opětovném zákazu elektronických pomůcek ve Formuli 1. Navíc by zakázal tankování během závodu.

Od zákazu elektroniky si Villeneuve slibuje více vzrušení v závodech a tankování během závodu podle něj závody narušuje a je matoucí pro příležitostné diváky, kteří se v neustále se měnícím pořadí jezdců bez předjíždění ztrácejí. Podle Villeneuva zašla Formule 1 příliš daleko a je zbytečně komplikovaná, po technické i organizační stránce.

"Všichni mluví o tom, jak vzrušující je vymýšlení strategie, ale já se obávám, že zásadním problémem je to, že vůbec o nějaké strategii uvažujeme," tvrdí Jacques Villeneuve. "Sledujete formule v televizi a nikdy nemáte jistotu, co se vlastně děje. V televizi jsem formule sledoval devět měsíců a mohu říct, že po několika kolech jsem se vždycky ztratil. Je to kvůli tomu, že nikdy nevíte, jakou kdo chystá strategii. Zakázal bych tankování během závodu."

"A zakázal bych i elektroniku. Jestli chcete vidět předjíždění, musíte mít v autech piloty, kteří buď nejedou všichni stejně nebo dělají chyby," vzkazuje Villeneuve vedení FIA. "Jezdci jsou dnes dokonale vyrovnaní, protože udělat chybu je se všemi těmi elektronickými hračkami hrozně těžké. Dokud to tak bude, předjíždění moc neuvidíte."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy