Toyota, TF106 se představila podruhé

Schumacher R. - Trulli | foto: Panasonic Toyota Racing

Tým Panasonic Toyota Racing překvapil v listopadu, když předčasně odhalil monopost pro sezónu 2006. Včera večer proběhlo oficiální představení znovu, tentokrát ve Francii.

Závodní jezdci Toyoty - Jarno Trulli a Ralf Schumacher - společně slavnostně odhalili nový vůz, jehož cílem je vyhrát grand prix. Učinili tak ve francouzské továrně ve Valenciennes, kde Toyota vyrábí osobní vozy Toyota Yaris. Přítomni byli i testovací jezdec Ricardo Zonta a čelní představitelé automobilky Toyota a jejího týmu F1. Vůz od podzimu nedoznal na pohled velkých změn.

A proč Toyota představuje vůz tak brzy a už podruhé? "Všichni se snaží pracovat v aerodynamickém tunelu a svoje vozy skrývají co nejdéle," vysvětluje Mike Gascoyne, technický ředitel. "My chceme vytěžit maximum v tunelu i na trati. Auto, se kterým pojedeme do Bahrajnu, chceme odhalit co nejpozději, do té doby pracujeme na jeho spolehlivosti na trati a jeho aerodynamiku dotáhneme k dokonalosti v továrně. Tohle auto je novější, jsou v něm už zahrnuty poznatky z listopadových testů pneumatik Bridgestone. Teď už na něm budeme dál pracovat a připravovat další model TF106B, jehož nasazení očekáváme při Velké ceně Monaka."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy