Paul Ricard, 2. den: Raikkonen nejrychlejší

Kimi Raikkonen udával tempo ve druhém dni testů na jihofrancouzském okruhu v Paul Ricard. Fin jezdil stále s loňským modifikovaným vozem MP4-17D, se kterým zvládl odjet své nejrychlejší kolo za 1:11.255 s.

Samozřejmě, hlavní událostí dne bylo představení a debut na trati nového McLarenu MP4-18 Mercedes.

Raikkonen ale s loňskou verzí vozu najel celkem 84 kol za slunného počasí s teplotou vzduchu kolem 21 stupňů Celsia. Raikkonen jezdil společně s Davidem Coulthardem, který také jezdil s loňskou verzí MP4-17D. Skot odjezdil celkem 91 kol a skončil 0,3 s za Raikkonenem.

Zrak přihlížejících se ale hodně zaostřoval na testovacího jezdce Alexa Wurze, který měl možnost poprvé provést tratí nový McLaren MP4-18, jenž byl dnes ráno přivezen z anglického Wokingu.

Wurz s novým vozem odjel pouhých 17 kol, čímž se umístil na konci výsledkové listiny. První jízda byla ovšem ověřovací, respektive seznamovací. Tým zde zůstane další dva dny, kdy s vozem jezdci najezdí určitě více kilometrů než dnes. Pokračovat v testech nového McLarenu bude stále Alex Wurz.

Dalšími týmy, které testovaly, byly Williams, Toyota a Renault. Za Williams nastoupil Montoya a Gene. Montoya zajel druhý nejrychlejší čas dne a Gene pokračoval v testech pneumatik.

Olivier Panis dnes hájil barvy Toyoty a zajel pátý nejrychlejší čas dne. Celkem odkroužil 68 kol.

Za Renault se zde zúčastnil testovací jezdec Allan McNish. Skot dokončil celkem 96 kol a zaměřil se na testy nového balíku aerodynamických prvků.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy