Bridgestone se letos trápit nebude

Bridgestone | foto: Williams F1 Team

Michelin se s F1 loučí a od příštího roku budou mít monopol znovu japonské Bridgestone, jejichž hlavním problémem byl loňský zákaz výměny pneumatik během závodu, který nyní padl.

Letos se budou mohou pneumatiky během závodu opět přezouvat, což přináší možnost volit měkčí směsi. S těmi je Bridgestone podstatně konkurenceschopnější než s tvrdýmy, které se používaly loni. Týmy už pátým dnem testují v Jerezu. Z dosahovaných časů je zatím těžké cokoliv usuzovat, ale nový šampion Fernando Alonso už vidí, že Bridgestone letos problémy mít nebudou, což po roce znovu favorizuje italské Ferrari a Michaela Schumachera.

"Zdá se, že Bridgestone se chovají velice dobře," odhaduje Fernando Alonso. "Máme vážné obavy, že je čeká další sezóna jako před dvěma roky, kdy byly jejich pneumatiky opravdu lepší. Doufám, že se nám s Michelinem podaří je překonat."

Kromě Ferrari bude letos po pěti letech s Michelinem pneumatiky Bridgestone znovu obouvat i britský tým Williams, jehož testovací pilot Alex Wurz může srovnávat, protože ještě na konci minulé sezóny testoval Michelin u týmu McLaren.

"S Bridgestone jsem testoval poprvé, takže jsem rád za motor V8, jehož menší výkon mi umožnil pneumatiky lépe poznat," hovoří Alex Wurz. "Budu muset trochu změnit svůj jízdní styl, abych se pneumatikám přizpůsobil. Ale musím uznat, že jsou to pneumatiky velmi dobré. Překvapilo mne, jak dobrý cit mám díky nim ve volantu."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy