Rozhodujícím faktorem je rychlost vozu

Klien, Christian | foto: Sutton Images

Stáj Red Bull v loňském roce překvapila a mnozí odborníci na ni sázejí i do budoucna. Renomovaný designér Adrian Newey bude jistě platnou posilou, ale co jezdci?

Hodně se toho napsalo o možnosti přestupu Michaela Schumachera do Milton Keynes po vypršení smlouvy u Ferrari, čemuž ale nedává nejmenší naději třeba takový odborník na F1, jakým bezesporu Bernie Ecclestone je.

Newey by samozřejmě chtěl mít ve vozech stáje, které již ovlivní svými myšlenkami, jen ty nejlepší jezdce. "Jezdce z první pětky máte šanci získat jen za předpokladu, že u vás vidí možnost vítězit a získat titul," říká Adrian a vysvětluje, že je proto prvotním úkolem zdokonalit co nejvíce vůz.

Pro příklad nesprávného postupu se nemusí chodit daleko. Ford investoval do svého Jaguaru obrovskou sumu peněz hned od počátku, ale díky špatnému směřování investic nakonec prodal tým bez úspěchu právě Red Bull.

Podle Adriana je v této fázi stávající jezdecké obsazení týmu v pořádku, ale budou přirozeně rozhazovat sítě i mezi nejlepší jezdce dnešní Formule 1.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy