Newey nastupuje na nové pracoviště

Coulthard, David | foto: Sutton Images

Konstruktér Adrian Newey opouští po osmi letech stáj McLaren. U Williamsu i McLarenu postavil několik vítězných aut, o totéž se nyní pokusí u Red Bullu.

Red Bull se sídlem v Milton Keyness je soukromou stájí s největším rozpočtem. Výrobce energetických nápojů investuje do motorsportu obrovské peníze, za které chce reklamu ve formě vítězství. K tomu potřebuje ty nejlepší, mezi které Adrian Newey rozhodně patří. U Red Bullu se už potřetí setká se skotským pilotem Davidem Coulthardem.

Původně neměl do práce nastoupit do konce února, ale smlouvy nakonec umožnily, aby začal pracovat už v pondělí 9. ledna 2006. U Red Bullu bude Newey opět pracovat jako hlavní konstruktér a jako technický vedoucí. Red Bull je novou výzvou - jeho pilot ještě nikdy nezvítězil v grand prix. Předchůdce Red Bullu - tým Stewart, měl na kontě vítězství z bláznivé GP Evropy z roku 1999 zásluhou Johnyho Herberta. Za Jaguar, jak se tým jmenoval od roku 2000, stál na stupních vítězů dvakrát Eddie Irvine za dvě třetí místa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy