Cílem Toyoty v roce 2006 bude vítězství

Tomita, Tsutomu | foto: Panasonic Toyota Racing

Po několika letech velkých rozpočtů bez úspěchů začala Toyota v letošní sezóně sklízet první ovoce v podobě několika pódiových umístění.

Jarno Trulli překvapil hlavně v první části sezóny, kdy získával druhá a třetí místa a několikrát měl na dosah i vítězství. V průběhu roku se do formy v novém týmu dostal i Ralf Schumacher a Toyota nakonec bojovala s Ferrari ještě v posledních závodech o celkové třetí místo. V roce 2006 chce Toyota poprvé v historii vyhrát grand prix.

"Našim cílem je vítězství v závodě. Zatím nevíme, jestli je to realistické, musíme počkat. Ale rozhodně očekáváme, že budeme bojovat s nejlepšími," věří šéf stáje Tsutomu Tomita. "Letos jsme měli dva cíle. Chtěli jsme bodovat v co nejvíce závodech a získat pódiové umístění. Bodovali jsme v sedmnácti z devatenácti závodů a pětkrát jsme stáli na stupních vítězů. Šampionát jsme dokončili velmi blízko vítězům, takže letošní sezóná byla úspěšná a máme na čem stavět."

Jarno Trulli byl jedním z největších překvapení letošního roku, když hned v Malajsii a Bahrajnu vybojoval druhá místa a alespoň na chvíli svojí rychlostí pohrozil lidem od Renaultu, kteří jej před rokem vypudili z týmu. V závěru sezóny mu však Ralf Schumacher šlapal na paty.

"Doufám, že se nám vítězství získat podaří," přidává Jarno Trulli. "Jako tým na to máme. Chceme být mezi týmy alespoň v první pětce, ale myslím, že by to mohlo být i lepší, protože jsme velmi blízko těm nejlepším."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy