Bernie: Kimi u McLarenu nezůstane

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

Bernie Ecclestone se domnívá, že Kimi Räikkönen má pro rok 2007 smlouvu s Ferrari. Ale co potom se Schumacherem? A co takhle Räikkönen u Renaultu?

Úvahy velmi odvázané, ale Formule 1 nám poslední dobou stále častěji připomíná, že jisti si nemůžeme být vůbec ničím a žádné překvapení není nemožné. Fernando Alonso má od roku 2007 smlouvu s McLarenem. Odejdou Montoya nebo Räikkönen? Bernie Ecclestone se domnívá, že Kimi je dávno dohodnutý s Ferrari.

"Ano, myslím, že Räikkönen se připojí k Ferrari," řekl Bernie Ecclestone pro Gazzetta dello Sport. "Je to v zájmu jeho i Ferrari. Ale jisté to není, protože jestli Schumacher bude chtít závodit i po roce 2006, Räikkönen bude muset jinam. Vůbec bych se nedivil, kdyby měl namířeno k Renaultu!"

Ecclestone nevěří, že by šel Kimi k Ferrari, kdyby tam zůstal Michael Schumacher, ať už kvůli sobě nebo kvůli Schumacherovi. A Michael zůstane, pokud sám bude chtít. A šel by Fernando Alonso do týmu, ve kterém by byl zabydlený snad jediný soupeř, jehož porážkou si nemůže být jistý? Obavy fanoušků McLarenu z odchodu Kimiho Räikkönena se mohou docela dobře naplnit. Budoucnost ledového Fina bude hlavním předmětem spekulací v roce 2006.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy