Lauda: McLaren zkazil co mohl

Lauda - Berger | foto: Sutton Images

Trojnásobný šampion Formule 1 Niki Lauda je znám jako tvrdý obchodník, přesto jednání McLarenu v případě přestupu Fernanda Alonsa do Wokingu po skončení sezony 2006 odsoudil.

Rakušan je toho názoru, že měl šéf týmu Dennis i šampion 2005 Alonso s oznámením přestupu posečkat, naopak McLaren si své otevřenosti cení a dá se bezpochyby soudit, že se jedná o opravdu tvrdou psychologickou válku, kterou Woking vyhlásil všem kolem sebe i uvnitř sebe sama.

„Člověk není robot, nastalá situace ovlivní všechny kolem. Podle mého bude mít takový krok nepříjemné následky,“ tvrdí Lauda a naznačuje, že si možná McLaren řeže větev sám pod sebou.

„Jak se může cítit Raikkonen, který už má Alonsa dost po téhle sezoně?“ Situace nahrává přestupu Kimiho k Ferrari a je otázkou, jak moc motivovaný bude Fin v nadcházející sezoně pro boj o titul. „Ale ani Alonso nebude ve stejné pozici jako letos, kolem něho už to bude jiný Renault.“

Lauda také cítí s Montoyou, kterému tím McLaren naznačil, že je až dalším v pořadí. S plánovaným odchodem Michelinu se tak můžeme dočkat zmrtvýchvstání týmu Ferrari a Michaela Schumachera nebo úspěchu jiného týmu.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy