Japonci ty peníze snad tisknou

Button - Sato | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Obě japonské automobilky investují do svých projektů v F1 neuvěřitelné množství finančních prostředků. Honda koupila celý tým BAR a Toyota vybudovala svůj tým z nuly.

Honda touží po úspěchu a hodlá ho dosáhnout vlastními silami. Stejnou cestou se vydala koncem minulého tisíciletí i Toyota a letos by měl její tým počítat údajně s rozpočtem kolem neuvěřitelných 500 milionů USD.

Poměrně šokující zprávu přinesla dnes zahraniční internetová média. „Honda se bude podílet na sponzorování týmu Super Aguri,“ tvrdí šéf automobilky Takeo Fukui.

Nově se formující stáj stále bojuje o svoji přítomnost na startovním roštu prvního závodu sezony 2006. Podle této zprávy tak nebude tým bývalého jezdce F1 Aguriho Suzukiho od Hondy dostávat jen stejné motory jako tovární Honda Racing, ale spolu s technickou pomocí i finanční injekce.

Projekt Hondy v F1 začíná mít konkrétní obrysy i bez slov a prohlášení jednotlivých špiček továrního týmu. Ať už bude Super Aguri B-týmem Hondy nebo nebude, za šňůrky s rozhodovacím právem bude prakticky s jistotou tahat v případě obou stájí ústředí automobilky.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy