Alonso nemusí nutně jezdit za Renault

Alonso, Fernando | foto: Fernando Alonso

Fernando Alonso je ústřední postavou francouzské stáje, která se kolem něj semkla a společně získali oba letošní tituly v hodnocení jezdců i týmů. Španěl si však nechává otevřené dveře.

Na konci roku 2006 vyprší smlouvy některým předním jezdcům, mimo jiné také Michaelovi Schumacherovi, Kimi Raikkonenovi, Juanu Pablo Montoyovi, Jarno Trullimu, Markovi Webberovi, Giancarlovi Fisichellovi, a také Fernando Alonsovi.

„Do konce své stávající smlouvy budu pracovat na plné obrátky a chci vítězit a obhájit titul,“ tvrdí Alonso, ale dodává, že není nikde napsáno, že jeho budoucnost musí být spjata s týmem francouzské automobilky.

„Chci vítězit a budu jezdit za tým, který mi k tomu dá ty nejlepší podmínky.“

Postoj Fernanda Alonsa je logický a tradiční, ale pokud nejde o nátlak na Renault o zvýšení odměn, je v tuto chvíli možné očekávat jednání Flavia Briatoreho (zastupuje Alonsa) asi jen s týmem Ferrari. Pokud by ale do Maranella zamířil Raikkonen, pak pravděpodobně s McLarenem.

Současná situace však podobným přestupům příliš nenahrává, takže pokud Renault kvalitativně nepropadne, dá se spíše očekávat prodloužení současné spolupráce.



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy