Richards varuje BMW před Villeneuvem

Richards, David | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Bývalý šéf týmu BAR Honda, současně i kanadského jezdce, je přesvědčen o tom, že mnichovský tým potvrzením Jacquese Villeneuva neudělal dobré rozhodnutí.

Napětí mezi Davidem Richardsem a Jacquesem Villeneuvem vyvrcholilo dramatickým odchodem bývalého šampiona nejen z BAR, ale i F1, neboť pro rok 2004 již neměl žádné angažmá. Po roční přestávce se však jezdec vrátil a uzavřel dvouletou smlouvu se Sauberem. Tak se nyní dostal do továrního týmu BMW, který švýcarskou stáj koupil.

"Každý si musí udělat na Jacquese vlastní názor, já ho už získal a podle mého již dávno není pro tým F1 přínosem," vytáhl opět do boje s Villeneuvem Brit, jenž také musel z BAR odejít a F1 se nyní neúčastní.

David Richards se divil Peterovi Sauberovi a překvapilo ho i rozhodnutí Maria Theissena. "Být na místě Maria, rozhodně bych o Villeneuvovi nepřemýšlel ani chvíli. BMW bude mít těžkou sezonu a Jacques je tím posledním, co potřebují."

Villeneuve vstoupil do F1 ve velkém stylu, ale jeho spolupráce na startujícím projektu BAR byla osudným zlomem jeho kariéry. V posledních letech je sympatický jezdec vystaven neustálé kritice a tlaku, se kterým se však snaží statečně vyrovnat a dokázat, že si účast v závodech Grand Prix zaslouží.

Porážkami Nicka Heidfelda, nebo alespoň vyrovnanou partií, by kritikům typu Richardse jejich mýlku konečně prokázal…


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy