Super Aguri má souhlas i od Williamsu

Webber, Mark | foto: Williams F1 Team

Každým dnem přibývá týmů, které souhlasí s dodatečnou přihláškou stáje Super Aguri do Formule 1 v roce 2006. Chybí ještě minimálně jeden hlas.

Dnes vyjádřil podporu novému týmu, budovanému Japoncem Aguri Suzukim na základě někdejšího Arrowsu v anglickém Leafieldu, i Sir Frank Williams. Williams však požaduje záruku, že Super Aguri za několik málo sezón zase neodejde.

"Proti vstupu Super Aguri do Formule 1 vůbec nic nemáme, naopak nový tým vítáme. Ale rádi bychom získali více informací, protože zatím máme podezření, že jde jen o obchod a tým se rychle objeví a rychle zmizí," uvedl tiskový mluvčí Williamsu pro agenturu Reuters.

Proti vstupu Super Aguri do F1 byli Ferrari a Renault, ale ti už neprotestují. Jasný souhlas už vyslovili McLaren, Toyota a Honda. Zatím se nevyjádřil Red Bull, ale hlavní brzdou zřejmě zůstává Midland, asi největší kandidát na poslední místo v průběžném pořadí.

Stáj Super Aguri se objevila nečekaně a mnoho otazníků visí nad její věrohodností, ale i schopností konkurovat současným týmům.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy