Montagny s Renaultem začal nejlépe

Montagny, Franck | foto: Lotus F1 Team

Testy - Jerez, 1. den: Franck Montagny s Renaultem udával tempo v úvodním dni testovacího programu v jižním Španělsku.

Na okruhu v Barceloně za suchého a slunného počasí odstartovalo testy osm týmů, které pokračují v další části přípravy na novou sezonu 2006.

Franck Montagny zajel nejrychlejší čas 1m19.468s, ale ještě s omezeným desetiválcovým motorem ve voze Renault specifikace 2005. Za ním skončil o 0,2s Marc Gené s letošním Ferrari, ale už s motorem V8. Heikki Kovalainen s druhým Renaultem zajel třetí čas. Anthony Davidson získal čtvrtý čas pro tým Hondy, který pokračuje v tradici a na testy přivezl opět koncept vozu, obsahující již komponenty pro monopost specifikace 2006.

Narain Karthikeyan se také opět vrátil za volant monopostu, tentokrát podstatně silnějšího, než tomu bylo v týmu Jordan. Testoval se stájí WilliamsF1 a poprvé jel s motorem Cosworth zabudovaným v šasi Williams. Ind skončil pátý, jeho kolega z týmu Nico Rosberg zajel dnes až devátý čas. Mezi oběma jezdci Williamsu skončili Pedro de la Rosa a Ralf Schumacher s Toyotami TF106 a Christian Klien s vozem Red Bull.

Gary Paffett s McLarenem Mercedes dokončil první den s desátým časem, jedenáctý čas zajel Luca Badoer s druhým vozem Ferrari opatřeným také motorem V8. Ital doplatil na poruchu předního zavěšení, která zapříčinila jeho nehodu, tedy náraz do bariéry z pneumatik. Monopost vyvázl naštěstí jen s menším poškozením.

Midland F1 Team nasadil také své želízka do ohně, když na testy přivezl Christijana Alberse a Thomase Biagiho. Albers testoval již s motorem Toyota V8.

Tým BMW Sauber začne testovat až zítra.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy