Williams přistupuje na Concorde Agreement

Williams, Frank | foto: BMW Motorsport

Další významné jméno je podepsáno pod prodlouženou smlouvou mezi týmy a Mezinárodní automobilovou federací o pořádání Formule 1 po roce 2008.

Stáj Williams dnes oznámila, že přistupuje na prodloužené "concordské smlouvy" a souhlasí tak s tím, že práva no Formuli 1 bude nadále ovládat společnost FOM (Formula One Management) a sportovní vedení FIA (Mezinárodní automobilová federace). Současné smlouvy platily pouze do roku 2008, od kterého by mohlo dojít na rozdělení F1. Odchodem hrozily na začátku všechny automobilky, ale nyní už polovina stájí zůstává u FIA.

"Automobilkám a týmům se podařilo urychlit důležité změny v hospodaření a vedení Formule 1," vysvětluje své rozhodnutí zakladatel a šéf stáje Sir Frank Williams. "Věříme, že už není důvod ohrožovat Formuli 1 rozdělením. Dnes nemá nikdo důvod po roce 2008 Formuli 1 opustit. Doufám, že naše rozhodnutí přiměje zbývající týmy připojit se k nám. Je povinností nás všech chránit náš sport před rozdělením. Věřím, že FOM a FIA nabízejí poctivý základ pro každého, koho zajímá sport."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy