H. J. Stuck nechápe jednání BMW

Theissen, Mario | foto: BMW Motorsport

Bývalý jezdec Formule 1 Heinz Joachim Stuck se pozastavil nad dlouhou nejistotou, ve které nechávalo BMW Jacquese Villeneuva, jenž měl s týmem platnou smlouvu a nebyl potvrzen závodním jezdcem.

Stuck je přesvědčen, že pro začínající stáj je právě Villeneuve ideálním jezdcem, který má obrovské zkušenosti, znalosti, obchodní hodnotu a v neposlední řadě i jezdeckou formu.

"Jacques je ideálním řešením," říká Stuck v porovnání Kanaďana s dalšími jmény, která se ve spojitosti s druhým sedadlem v týmu BMW Sauber objevila - Wurz, Bourdais, Davidson, Wheldon či Kovalainen nebo Rosberg.

"Nechápu, proč ho nechávali tak dlouho v nejistotě a jeho potvrzení odkládali, určitě mu tím na sebevědomí nepřidali."

Dá se říci, že Jacques Villeneuve je od svého návratu do F1 po roční pauze pod skutečně intenzivním tlakem nejen ze strany F1, ale i sdělovacích prostředků. Přesto se vedle Massy neztratil, přičemž toho si vybral italský tým Ferrari a nedá se předpokládat, že by Brazilec neměl předpoklady pro hvězdnou kariéru.

Hans Joachim Stuck bere vyhlášení BMW co se týče výsledků s rezervou a odhaduje, že by se mohli umístit někde kolem pátého nebo šestého místa Poháru konstruktérů 2006.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy