Fernando Alonso mi připomíná Ayrtona Sennu

Alonso, Fernando | foto: Renault ČR

Fernando Alonso připomíná Ayrtona Sennu prezidentovi továrního týmu francouzské automobilky Renault Patrickovi Fauremu, jenž očekává v příští sezoně duel podobný letošnímu.

"Pravděpodobně budeme mít dobrý balík a pokud bych se musel vsadit, bude to boj mezi McLarenem a námi. Velký otazník je však u Ferrari."

Faure je přesvědčen o dobré přípravě týmu Renault na sezonu 2006, neboť se u nich prakticky nic nemění. Zůstává stejné personální obsazení, ve vedení Renaultu má stáj velkou podporu a jezdecká sestava zůstává také beze změny. Navíc budou úřadující šampion Fernando Alonso a Giancarlo Fisichella zase o další sezonu v F1 zkušenější.

Změna v předpisech, povolující opětovnou výměnu pneumatik během závodu Faureho neděsí. "Michelin všechny v letošním roce překvapil a práce, kterou uděláme společně přes zimu bude hodně důležitá. Na stranu Bridgestone, nemyslím si, že by spolu týmy Ferrari a Toyoty výrazněji spolupracovaly."

Hvězdou stáje Renault je bezpochyby mladý Španěl Alonso, kterého si Patrick Faure velmi cení. "Když se na něj dívám a poslouchám co říká, velmi mi připomíná Ayrtona Sennu, ten chtěl také jen vítězit a vše ostatní bylo méně podstatné."


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy