GP Masters startuje již dnes

Na jihoafrickém okruhu Kyalami startuje tento víkend první závod nového šampionátu, ve kterém se představí piloti zvučných jmen a zopakují si někdejší vzájemné duely z Formule 1.

Představí se 14. jezdců, mezi nimiž nebudou chybět mistři světa F1 Nigel Mansell, Emerson Fittipaldi a Alan Jones.

Kromě nich se v monopostech o výkonu 600 koní představí další známá jména jako Christian Danner, René Arnoux, Derek Warwick, Jan Lammers, Stefan Johansson, Patrick Tambay, Andrea de Cesaris, Jacques Laffite, Eddie Cheever, Riccardo Patrese a Hans Joachim Stuck.

Zajímavé je na sérii především to, že budou mít všichni jezdci srovnatelný materiál, rozhodovat tak budou jiné aspekty, a to především jezdecké schopnosti, vyladění vozu, nakonec pak váha a fyzické schopnosti jezdců.

Mansell popisuje monoposty jako nejlepší, se kterými se za svoji kariéru svezl a na závod se velmi těší. "Myslím si, že je to velmi silný a dobrý vůz a já budu jezdit jako slepý a hluchý."

Také H.-J. Stuck se vyslovil o vozech s obdivem. "Já závodil v době, kdy byl sex bezpečný a vozy nikoliv, dnes je to obráceně."

V prvním dnešním tréninku byl pro zajímavost nejrychlejší Danner před Warwickem a Johanssonem. Opět výborný byl Emo Fittipaldi se čtvrtým časem a tabulku uzavírají Tambay, Jones a Lammers.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy