Pro a proti v případě Kovalainen - BMW

Již delší dobu se hovoří o zájmu BMW o služby finského pilota, ale v současné době je k dispozici několik indicií, z nichž některé hovoří pro a jiné proti.

TSN cituje nejmenovaný finský deník, který informuje o již podepsaném dvouletém kontraktu mezi BMW a Flavio Briatorem, manažerem vicemistra letošního šampionátu GP2. Heikki Kovalainen by měl nastoupit po boku Nicka Heidfelda v továrním týmu mnichovské automobilky.

BMW však koupilo s týmem Sauber také platný kontrakt na další rok s bývalým šampionem Jacquesem Villeneuvem a přestože se objevují čísla sumy nabízené Kanaďanovi za zrušení smlouvy, nic konkrétního ze strany BMW zveřejněno nebylo.

Proč by si ale BMW chtělo zavázat Kovalainena, kterému prohra s Rosbergem poněkud snížila kredit vítěze? Oba jezdci byli původně k dispozici.

Navíc končí Fisichellovi kontrakt s Renaultem už za rok a Briatore by musel hledat místo dva roky vázaného Kovalainena někoho jiného.

Je tu však další pilot, kterého Briatore zastupuje, Mark Webber, jemuž vyprší smlouva u Williamsu shodně jako Fisicovi.

Závodní zkušenosti se ale nedají porovnávat s testovacími, proto by byly Heikkiho školní léta strávená v jiném týmu pro Briatoreho výhodným řešením.

Pro Fina u BMW pak hovoří i Montagny, jenž potvrdil, že má pro Renault v zimě znovu testovat...



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy