Newey: Red Bull má velké možnosti

Newey - Raikkonen | foto: Hoch Zwei

Adrian Newey zamířil k soukromému týmu Dietricha Mateschitze, mnohé jeho rozhodnutí překvapilo a jen málokdo za ním nehledá nějaký skrytý význam.

Dá se říci hned při prvním zamyšlení, že Neweyovi  u McLarenu nemohlo nic chybět, tým má finanční prostředky, podporu automobilky, fantastické nové zázemí, a nakonec i nejrychlejšího jezdce současnosti.

Podle dostupných komentářů můžeme vyloučit, že by byl za změnou stáje plat, dá se ale předpokládat, že slavnému konstruktérovi u McLarenu naopak něco přebývalo, dost možná přílišná odpovědnost a drtivý tlak na výsledky. Red Bull si zvolil hravé a otevřené charisma, diametrálně odlišné od prezentace McLarenu.

"U McLarenu jsem osmý rok a cítil jsem, že je potřeba udělat změnu. Mám za sebou skvělé časy, Ron Dennis nebyl jen mým kolegou, ale i přítelem."

Adrian Newey ozřejmil své důvody přestupu jen mírně, ale s přihlédnutím k dřívějším komentářům je téměř jisté, že hledal klidnější pracovní prostředí a možná i výzvu pro novou motivaci.

"Plány a cíle Red Bull mne ohromily, je to malý tým, ale mají velké možnosti."

Jak však nedávno naznačil Hans Joachim Stuck, od Red Bull se bude nyní čekat více a dost možná už nebude na pohodovou atmosféru a zábavu ze závodění tolik prostoru...


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy