Nový Haas VF-24 i Kick Sauber C44 poprvé na trati + VIDEO

Haas VF-24 | foto: Haas F1 Team

Americký stáj nenechá nic ponechat náhodě, rozhodl se včas prověřit základní funkce systémů nového monopostu VF-24 na okruhu v Silverstone. K podobnému kroku sáhl ve Španělsku také Stake.

Svou letošní zbraň představil před několika dny na počítačově generovaných snímcích, tentokrát jsme měli první možnost vidět skutečný vůz v akci, když jej včera prohnal závodní pilot Nico Hülkenberg dějištěm Velké ceny Británie.

"Ou, jak nám ten zvuk chyběl!" VF-24 dokončil svá první kola během našeho testu v Silverstone!" oznámila stáj po úspěšném dni na sociálních sítích.

Do sezóny vstupuje s novým šéfem týmu Ayao Komatsem, jenž nahradil Günthera Steinera, a s novým technickým ředitelem Andreou De Zordem střídajícím Simone Restu.

Druhý test chystá Haas na 19. února v Bahrajnu před tím, než v Sáchíru započne 19. února třídenní testování všech týmů Formule 1. Po loňském propadáku, kdy skončil poslední, by letos chtěl bojovat o body ve středu pole.

Americký tým nicméně nebyl jediným, který uplynulý víkend vytáhl nové auto na trať. Dalším v řadě se stal Stake, jenž svůj nový monopost Kick Sauber C44 prověřil ve španělské Barceloně - viz video.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy