GRAFIKA: Startovní rošt v Abú Zabí - Verstappen s Leclercem z 1. řady, Sainz hodně vzadu

Start závodu na okruhu Jas Marina | foto: Red Bull Content Pool

ABÚ ZABÍ - STARTOVNÍ ROŠT; Jakých časů piloti dosáhli v kvalifikaci na Velkou cenu Abú Zabí 2023, kolik je dělilo od postupu do další části, resp. od nejrychlejšího v Q3, a jak se seřadí na startovním roštu?


Nejrychlejšího času dosáhl opět Max Verstappen s Red Bullem, druhým místem překvapil Charles Leclerc, který byl v první pokusu s Ferrari na použitých pneumatikách až o sekundu rychlejší, po nasazení nových však auto ožilo. Škoda je vyřazení jeho týmového kolegy Carlose Sainze kvůli provozu už v 1. části kvalifikace.

Druhou řadu otevírá Oscar Piastri s McLarenem, před jeho týmového kolegu Landa Norrise krotícího divoký přetáčivý smyk v závěru ostrého kola se propracoval George Russell, jenž se bude zítra snažit udržet 4 bodový náskok Mercedesu v šampionátu konstruktérů před Ferrari. Žel Lewis Hamilton bude startovat mimo nejlepší desítku poté, co vypadl v Q2.

Za šestým Jukim Cunodou bude stát Fernando Alonso usilující s Aston Martinem o návrat na čtvrtou pozici mezi konstruktéry - na McLaren ztrácejí 11 bodů. Týmový kolega Lance Stroll z 13. místa jim ale zřejmě moc nepomůže.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy