Ecclestone by přivítal japonskou sestavu

Ecclestone - Tomita | foto: Panasonic Toyota Racing

Aguri Suzuki včera představil jedenáctý tým sezony 2006. Pracovní název Super Aguri nemusí být definitivní a jednat se bude i o jeho jezdcích.

Expilot Formule 1 včera potvrdil, že jedná se svým krajanem Takumo Satem, o kterého má nový tým přirozeně velký zájem i díky tradiční podpoře japonské automobilky Honda. Ta bude dodávat novému týmu motory a technickou pomoc.

Ve spojitosti s novým týmem se hodně hovoří i o testmanovi BAR Anthony Davidsonovi, který si vytkl pro příští sezonu jasný cíl, závodit.

Supremo F1 Bernie Ecclestone ale předpokládá, že bude vedle Sata startovat jako další pilot některý z jeho krajanů. Super Aguri vnímá jako kompletně japonskou stáj a vychází z historicky známého nacionálního cítění Japonců.

"Bylo by příjemné vidět nový tým s kompletní japonskou jezdeckou sestavou," prohlásil Ecclestone v rozhovoru pro japonskou televizi.

Jako týmový kolega Sata by tak do úvahy mohl přicházet třeba Kosuke Matsuura jezdící IRL nebo Sakon Yamamoto, který si odbyl premiéru v F1 za volantem Jordanu při pátečních volných trénincích na GP Japonska.


Foto: Toyota Racing

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy