Hamilton chválí Mercedes za zlepšení vozu. Řekl, kde má ještě rezervy

Lewis Hamilton v závodě v Belgii | foto: Mercedes AMG F1 Team

Poslední dva roky se Mercedesu nedaří podle představ. Německá stáj v obou případech nezachytila především úvod ročníku, přičemž postupně se na své soupeře dotahuje.

Podobný scénář píše osud i letos. První závody měl Mercedes vpravdě mizerné, ale pak přišla květnová GP Monaka a nasazení velkého balíku novinek. Bez přehánění lze říci, že černé šípy nasadily v tento moment B specifikaci vozu, která má s tou původní pramálo společného. A výsledky se začaly pomalu dostavovat. 

„V Monaku jsme udělali fakt velký pokrok. Auto se od té doby neuvěřitelně zlepšilo. Je to v podstatě jako den a noc. Jsem si jistý, že jdeme správnou cestou. Ostatně na všechny v týmu jsem opravdu hrdý," nechal se slyšel Lewis Hamilton. Sedminásobný šampion letos podává kvalitní výkony a svého mladého parťáka Russella zastiňuje. I Lewis však dobře ví, že na Red Bull Mercedesu ještě něco chybí.

Zlepšili jsme konzistenci auta, ale pořád je před námi hodně práce. Red Bull má i dnes velký náskok. My se musíme soustředit hlavně na vyvážení vozu a taky na to, abychom získali větší množství přítlaku - ostatně to chcete ve Formuli 1 vždycky, Věřím lidem v továrně. Nepochybuju o tom, že svých cílů dosáhneme," dodává Hamilton. 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy