Bridgestone přislíbilo setrvání ve Formuli 1

Bridgestone | foto: Sauber Motorsport AG

Bridgestone se počátkem tohoto týdne předběžně vyjádřilo o setrvání ve Formuli 1 po zavedení pravidla o výhradním dodavateli pneumatik, nyní své přání zcela potvrzuje.

Nové pravidlo by mělo vejít v platnost nejpozději od sezony 2008. Opět tedy uvidíme na závodní trati pouze jednoho dodavatele pneumatik a Bridgestone by chtelo být vybranou společností, která dodávky bude zajišťovat. Proběhne však výběrové řízení pořádané, jak jsme již psali v článku z počátku týdně, Mezinárodní automobilovou federací FIA.

Tiskový mluvčí japonské značky Shin Iwamoto prohlásil agentuře Reuters, že jejich stanovisko ke spolupráci s Formulí 1 se nijak nezměnilo. "Bridgestone chce setrvat v kolotoči Formule 1 i nadále."

Dodal: "Chceme být součástí Formule 1. Cítíme, že Formule 1 je velmi důležitá pro vývoj našich technologií."

Na druhou stranu konkurenční výrobce Michelin, otevřeně toto nové pravidlo kritizoval a dodal, že se nebudou účastnit výberového řízení.

V prohlášení FIA stojí, že v prosinci 2005 bude potřeba získat 80% souhlas "Technical Working Group", který zajistí, že pravidlo bude v roce 2007 předloženo ke schválení.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy