Dostane De Vries padáka? Marko Holanďana varuje

Nyck de Vries v závodě v Saúdské Arábii | foto: Red Bull Content Pool

Nyck De Vries dlouho čekal na svou šanci ve Formuli 1. Prvního plnohodnotného angažmá se dočkal až letos, ale zatím se mu nedaří a Red Bullu začíná docházet trpělivost.

Od Holanďana se totiž určitě čekalo víc. De Vries kupí chyby, přičemž ani jeho rychlost není nikterak závratná. Cunoda, který byl v uplynulých letech válcován Gaslym, si z nového týmového kolegy dělá trhací kalendář. Alespoň zatím. Odborný poradce Red Bullu Helmut Marko tvrdí, že De Vries musí své výkony zlepšit, jinak mu hrozí, že u AlphaTauri nedokončí letošní sezonu. Ostatně minulost ukázala, že Red Bull dokáže dát svým jezdcům padáka kdykoliv.

Mluvili jsme spolu a obě strany se shodly na tom, že se musí zlepšit. Lepších výsledků musí dosáhnout v následujících třech závodech. Když to řeknu fotbalovou terminologií, dostal žlutou kartu, takže zatím se nic neděje. Ale pokud by dostal druhou žlutou kartu...," říká Marko na De Vriesovu adresu. 

A jaký je potenciální seznam, z něhož by Red Bull vybíral De Vriesova nástupce? Nejčastěji se skloňuje jméno Liama Lawsona, který nyní závodí v Japonsku, přičemž ve hře je také Ajumu Iwasa, jenž působí ve Formuli 2. Oba piloti jsou zároveň takzvanými juniory Red Bullu. Daniel Ricciardo by prý ve hře nebyl. 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy