David Coulthard hodnotil své soupeře

Coulthard, David | foto: Sutton Images

Skotský pilot stáje Red Bull se ohlédl za letošní sezonou a výkony svých soupeřů na závodní dráze. Jak dopadl třeba jeho týmový kolega Klien nebo sedminásobný šampion Michael Schumacher?

David Coulthard skončil v hodnocení jezdců na dvanáctém místě, ale jako nejlépe postavený pilot soukromé stáje, navíc s velmi slušným bodovým ziskem. Dá se říci, že David s novým týmem Red Bull v sezoně 2005 příjemně překvapil.

Ze svých soupeřů vyzdvihl letošního mistra světa Alonsa i jeho nejbližšího soupeře Raikkonena. DC je dlouholetý kamarád Jacquese Villeneuva a potěšilo ho, že se Kanaďan v Sauberu vypořádal s obtížným začátkem sezony.

Coulthardův týmový kolega Klien si také vysloužil slova uznání, především za výkony v závěru sezony a výborná kvalifikace v Brazílii to podle 34letého jezdce jen potvrdila.

V očích Davida ale neuspěl jeho nástupce u McLarenu Juan Pablo Montoya a Giancarlo Fisichella u Renaultu také propadl.

Osobitý pohled má pak na sezonu Michaela Schumachera. DC připouští, že jeho soupeř bojoval občas s motivací. "To je ale pochopitelné, myšlení od funkcí těla oddělit nejde."

Přesto je ale přesvědčen o tom, že pokud bude mít Schumi konkurenceschopný vůz, bude v soubojích s Alonsem a Raikkonenem velmi silný. "Tvrdit o něm, že už nemá na vítězství je dle mého značně předčasné."


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy