Válka mezi jezdci? Nedovolím to, ujišťuje Wolff

Lewis Hamilton se brání útoku svého týmového kolegy Georgea Russella v Miami | foto: Mercedes AMG F1 Team

Lewis Hsmilton a George Russell absolvují u Mercedesu druhou společnou sezonu. Mnozí přitom očekávají eskalaci napětí mezi oběma piloty.

Zvláště pokud Stříbrné šípy postaví vůz schopný bojovat o mistrovský titul, což rozhodně nelze vyloučit. Navíc Russell dokázal v celkovém pořadí šampionátu Hamiltona loni porazit, což sedminásobný šampion určitě nebude chtít nechat jen tak. 

Toto Wolff ale vyostření vztahů mezi oběma jezdci rázně vylučuje. „Nikdy jsem to nedovolil a ani nedovolím. Dynamika mezi jezdci záleží na tom, jak ji nastaví vedení týmu. Hlavní je, že oba jezdci se návzájem respektují po sportovní i lidské stránce. Proto jsme v dobré výchozí pozici," říká Wolff.

George Russell a Lewis Hamilton po úspěšném závodě v Maďarsku | foto: Mercedes AMG F1 Team

A pokračuje: „Mezi jezdci může vzniknout rivalita, ale důležité je, abychom ji udrželi v přijatelných mezích. Postarám se o to. Lewis je společně s Michaelem Schumacherem nejlepší jezdec všech dob. George je nesmírně talentovaný. Myslím, že v roce 2023 budou na stejné výkonnostní úrovni." 

Otázkou tedy bude, jak dobré auto zvládne Mercedes vyrobit. Pokud rychlé, dá se očekávat, že Hamilton s Russellem zle zatopí Red Bullu, potažmo Ferrari. Vše se začneme dozvídat už prakticky za měsíc, kdy sezona 2023 odstartuje závodem v Bahrajnu. A kdo ví, třeba bude Toto Wolff po několika úvodních kláních mluvit jinak. Ostatně sezonu 2016 si všichni pamatujeme velmi dobře...  

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 21 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy