Williams oznámil jméno nového šéfa. Zlákal klíčovou personu Mercedesu

Tým Williams v Abú Zabí | foto: Williams F1 Team

Williams do toho praštil a konečně oznámil, kdo bude jeho novým lídrem. Tým z Grove přebírá James Vowles.

Ten nahrazuje Josta Capita, kterého akcionáři Williamsu odvolali na konci uplynulé sezony. Vowles přebere správu nad týmem 20. února, tedy těsně před startem nové sezony. Jeho úkolem bude pozvednout tradiční stáj do středu pole.

Vowles má s F1 bohaté zkušenosti. Od roku 2010 působil u Mercedesu jakožto hlavní stratég. Zkušeností má také z týmů Brawn GP nebo Honda. Do role šéfa týmu však nastoupí vůbec poprvé. Už proto bude zajímavé sledovat, jak se mu povede. Předpoklady ovšem rozhodně má. 

Nicholas Latifi v závodě v Abú Zabí | foto: Williams F1 Team

Je mi ctí připojit se k týmu s tak bohatou historií, jakou má Williams. Jedná s o jeden z nejpůsobivějším týmů v našem sportu, dá se říct legendu. Pracovat pro Williams pro mě bude velkou výzvou," říká Vowles, 

A jedním dechem dementuje, že by se jeho příchodem Williams s Mercedesem ještě více propojily. „Ne, z Williamsu se rozhodně nestává B tým Mercedesu. Jsem mu naprosto oddaný a chci s Williamsem oslavit úspěchy. Jde o to, abych se své své kariéře postavil na vlastní nohy a posunul se dál. Williams je nezávislý tým," dodává jeho nový šéf. Mercedes zároveň oznámil, že nového hlavního stratéga nehledá, tým jeho úkoly přerozdělí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 3 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy