Leclerc lituje chyb, se svou sezonou je ale spokojený

Charles Leclerc se loučí s diváky po závodě v Abú Zabí | foto: Pirelli

Zdálo se, že Ferrari bude mít v sezoně 2022 šanci na mistrovský titul, jenže nakonec bylo o šampionátu rozhodnuto poměrně bezy. Red Bull a Max Verstappen od letní přestávky dominovali.

Naopak Ferrari nestíhalo, zatímco rudé vozy měly na začátku sezony výtečnou formu, s jejím průběhem Maranello o konkurenceschopnost přicházelo. Na vině byl nedostatečný vývoj, technická a strategická selhání i chyby jezdců, jak uznává Charles Leclerc, druhý muž letošního šampionátu.

Nebyli jsme dostatečně precizní, abychom mohli Red Bullu konkurovat. To musíme zlepšit, jako tým jsme udělali příliš mnoho chyb. Chyboval jsem i já osobně, hlavně dvě chyby mě stály hodně, jinak jsem ale se sezonou spokojený," popisuje Monačan, který o svém druhém místě v mistrovství světa rozhodl povedeným závodem v Abú Zabí.

Leclerc zároveň chválí Verstappena a Red Bull: „Max i Red Bull odvedli letos parádní práci, téměř nechybovali a tituly si plně zaslouží, abychom jim mohli konkurovat, musíme se zlepšit, jak už jsem říkal," dodává Leclerc. Ten začne v roce 2023 už svou pátou sezonu u Ferrari. Bude konečně mistrovská?

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy