Marko má o největším soupeři Red Bullu v sezoně 2023 jasno

Kolize Verstappena s Hamiltonem v průběhu GP Brazílie | foto: Formula1.com

Mercedes vstoupil do letošní sezony katastrofálně. V jejím závěru ale měly Stříbrné šípy velmi rychlý vůz. I proto si Helmut Marko myslí, že právě německá stáj bude příští rok největším soupeřem Red Bullu.

Asi by takový scénář nikoho nepřekvapil. Mercedes zkrátka letos opět ukázal svou sílu, byť jiným způsobem než jsme byli zvyklí během uplynulých let.

Zatímco na začátku ročníku se toho času mistrovská stáj trápila ve středu pole, na jeho konci už byla schopna bojovat o vítězství v závodech. Vše vyvrcholilo na Interlagosu, kde získali Russell s Hamiltonem první dvě místa.

Mercedes nám bude nejblíže. Mají Hamiltona, což je pořád skvělý jezdec. Leclerc jím je sice taky, ale ten pořád dělá chyby, byť je pravda, že Ferrari mu to letos neusnadnilo. Mercedesu každopádně věřím, i když se jich nebojím. Jsme na dobré cestě, vůz pro rok 2023 už máme nachystaný. Navíc máme Maxe, v současnosti nejlepšího jezdce," hýří Helmut Marko optimismem.

Odborný poradce rudých býků zmiňuje i vývojovou výhodu Mercedesu. „Budou mít víc času na vývoj v aerodynamickém tunelu, takže se dá čekat, že se nám přiblíží. My si ale věříme," uzavírá.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 5 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy