GRAFIKA: Startovní rošt po penalizaci Sainze a Alonsa - 1. řada pro Mercedesy + STRATEGIE

Start závodu v Brazílii | foto: Red Bull Content Pool

INTERLAGOS - STARTOVNÍ ROŠT GP BRAZÍLIE; Sprinterský závod dnes určil pořadí nedělní velké ceny. Ovládl jej pilot Mercedesu George Russell před Carlosem Sainzem s Ferrari. A jak dle simulací vypadá ideální strategie?

Španěl však bude potrestán odsunem o pět míst dozadu za nasazení již 6. spalovacího motoru, povoleny jsou přitom jen 3 na sezónu. Do první řady se tak ke svému týmovému kolegovi posune Lewis Hamilton.

Po závodě dostal dodatečný trest Fernando Alonso za náraz do Estebana Ocona na rovince podél boxů. Podle komisařů šlo "zcela o jeho chybu" a k jeho času přičetli 5 sekund, kvůli kterým se propadl z 15. na 18. místo.

Oconovi monopost po dojezdu do cíle začal hořet, proto mu Alpine vyměnilo pohonnou jednotku. Nedostal však zcela novou, ale už použitou, proto odstartuje bez penalizace ze 17. místa. Poškozené součásti jeho šasi byly také vyměněny.

AlphaTauri se před závodem rozhodla, že vymění Cunodovi podlahu, nos s předním křídlem i zadní křídlo, ovšem vše odlišné specifikace, než s kterou se kvalifikoval. Japonec proto musí startovat z boxové uličky.


Strategie

Ve Velké ceně Brazílie se očekává, že piloti pojedou na dvě zastávky: buď po prvním stintu na měkké směsi nasadí dvakrát středně-tvrdou nebo pro poslední stint zvolí opět měkkou - prostřední část si v tomto případě budou muset o 3 - 4 kola prodloužit.

Mezi měkkou a středně-tvrdou směsí je rozdíl ve výši 0,3 sekundy na kolo, tvrdá směs je o dalších 0,7 s/kolo pomalejší - celkový rozdíl mezi C2 a C4 směsí tedy dosahuje jednu sekundu na kolo.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy