Bitva o titul? Letos žádná nebyla, má jasno Alonso a chválí Verstappena

Max Verstappen se svou trofejí za první místo po závodě v Japonsku | foto: Red Bull Content Pool

Max Verstappen získal v Japonsku svůj druhý titul mistra světa. Nutno říct, že zasloužené, což potvrdil také Fernando Alonso.

Nejzkušenější pilot na startovním roštu oceňuje výkony Verstappena samotného i Red Bullu. Podle Alonsa dokonce letos žádná bitva o mistrovský titul neprobíhala. Max měl prý s výjimkou prvních tří závodů vše pod kontrolou. Taková slova rozhodně nejsou dobrou vizitkou pro Ferrari, jehož kokpit Fernando hájil v sezonách 2010 až 2014.

Letos se o titul prakticky nebojovalo. Měli jsme tu především falešně vytvořené napětí, které vzniklo na začátku sezony, když Max s Red Bullem ztráceli Od čtvrtého nebo pátého závodu ale bylo zřejmé, že k žádné velké bitvě nedojde," hlásí Alonso. Šampion z let 2005 a 2006 dále chválí schopnost Red Bullu zdokonalovat vůz. 

Max Verstappen a Charles Leclerc v závodě v Miami | foto: Pirelli

Dokázali porazit tým, který byl na začátku sezony v Bahrajnu mnohem rychlejší. Kdyby měli  už tehdy rychlost, jakou mají nyní, tak je Max šampionem dávno. Možná i před letní přestávkou. Kombinace Red Bull - Verstappen se zkrátka jeví jako téměř dokonalá."

Rodák z Ovieda zároveň vyzdvihuje Verstappenův přirozený talent. „Tenhle přirozený cit pro závodění se nemůžete jen tak naučit. Musíte ho mít v sobě, přičemž Max ho má. Ve Formuli 1 jsou talentovaní piloti, kteří celý pátek sbírají data, porovnávají je s týmovým kolegou a po malých krůčcích se zlepšují. Pak je tu pár takových, kteří vyjedou na trať a okamžitě vědí vše. Zbylé dva tréninky využívají jen jako zpestření času před kvalifikací. Jedním z takových pilotů je i Verstappen," uzavírá Alonso.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 34 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy