Překvapení už se nekoná: Piastri potvrzen jako jezdec McLarenu pro 2023

Oscar Piastri | foto: Alpine F1 Team

Oscar Piastri byl v sobotu potvrzen jako nový jezdec týmu McLaren pro příští rok. Smlouva platí rok.

Tato novinka asi nikoho nepřekvapí. McLaren potvrdil, že v roce 2023 za ně bude závodit Oscar Piastri, který nahradí Daniela Ricciarda. Jednadvacetiletý Australan byl úspěšný v nižších sériích a během letní pauzy se postaral o pozdvižení, když se objevila zpráva, že příští rok bude jezdit na Alpine. 

Nicméně nyní se stal oficiálně jezdcem, McLarenu spolu při s Landem Norrisem. Smlouvu měl prý s týmem z Wokingu podepsat již začátkem července. Tehdy měl sice ještě smlouvu s Alpine, ale pouze jako rezervní pilot a vše se řešilo s právníky.

Od mnohých dokonce zazněla kritika, že jim McLaren jejich budoucí hvězdu ukradla. "Pokud si jezdce chtějí udržet, musejí se ujistit, že mají platnou smlouvu," odpovídá na tyto reakce šéf McLarenu Seidl.

Piastri se na nový krok v jeho kariéře těší. "A jsem pyšný, že bude moci závodit za tak prestižní tým, jsem jim za tuto příležitost vděčný," uvedl mladý australský pilot.

Vše začalo nečekaným odchodem Fernanda Alonsa z Alpine s Aston Martinu. Své rozhodnutí Piastri udělal ještě předtím a podle něj měl informaci, že v týmu nebude pokračovat. Nicméně šéf Alpine to viděl jinak, ale nyní je věc uzavřena. 

Šéf týmu McLaren, Andreas Seidl, uvedl, že se těší, jak jejich nový jezdec pomůže Norrisovi udělat další pokrok. Otázkou tedy zůstává, kdo nakonec obsadí volné místo u Alpine? Podle všeho zájem projevili například o Pierra Gaslyho.

Nicméně ten má smlouvu s Alfou Tauri. Na otázku, zda tedy pro příští rok platí jejich dvojce Gasly - Cunoda, šéf týmu Tost v sobotu na tiskové konferenci jen s úsměvem odvětil: "V tuto chvíli ano." Hovoří se ale také třeba o Buttonovi... 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 7 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy