GRAFIKA: Startovní rošt v Maďarsku po penalizaci Gaslyho: Russell z 1. místa, McLaren v 2. řadě

Startovní rošt na Hungaroringu | foto: Daimler AG

HUNGRORING - STARTOVNÍ ROŠT; Jakých časů piloti dosáhli v kvalifikaci na Velkou cenu Maďarska 2022, kolik je dělilo od postupu do další části, resp. od nejrychlejšího v Q3, a jak se seřadí na startovním roštu?

Nejrychlejš kolo v závěru sobotního odpoledne překvapivě předvedl George Russell s Mercedesem, jenž o 44 tisícin sekundy překonal do té doby suverénního Carlose Sainze s Ferrari.

Za ním odstartuje jeho týmový kolega Charles Leclerc, jenž dnes tahal za kratší konec, vedle něj bude v 2. řadě stát lepšící se McLaren pilotovaný Landem Norrisem, třetí řadu obsadily vozy Alpine.

Red Bullu dnes kvalifikace nevyšla: Sergio Pérez nepodával dobrý výkon a vypadl už v Q2, kdy ho komisaři trochu rozhodili smazání jeho nejrychlejšího času, který mu pak vrátili, na postup nicméně stejně nestačil. Max Verstappen měl v Q3 potíže s pohonnou jednotkou, která neměla výkon.

Piloti Red Bullu měnili pohonné jednotky, penalizován však bude pouze Gasly, který dostal letos již čtvrtý motor, turbo, motorgenerátor pro rekuperaci tepelné i kinetické energie. Verstappen s Pérezem jsou nyní teprve na třetích kusech.




Data z kvalifikace:

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy