Hlasy první trojky po závodě

Räikkönen, Kimi | foto: Mercedes-Benz Motorsport

Kimi Raikkonen získal jedno ze svých nejcennějších vítězství kariéry. Jezdci Renaultu bojovali o body do Poháru konstruktérů co mohli, ale především v závěru závodu měl Fin jasně navrch.

Kimi Raikkonen - McLaren Mercedes, 1.
Myslím si, že to byl můj vůbec nejlepší závod, stále jsem musel tvrdě pracovat, ale užíval jsem si to. Vzhledem ke všem problémům je vítězství fantastickým výsledkem. Tlačil jsem co jsem mohl a vůz byl stále lepší a lepší. Sedmičku jsem měl trochu kratší, takže bylo předjíždění obtížnější. Věděl jsem, že Webber a Button budou tankovat přede mnou a po druhé zastávce jsem získal dost i na Fisichellu a příležitost v první zatáčce byla tou, kterou prostě musíte zkusit využít.

Giancarlo Fisichella - Renault, 2.
Dnes odpoledne to byl těžký závod. Dobře jsem odstartoval, ale safety car udržoval pole pohromadě, což mi nevyhovovalo, neboť jsem nemohl získat dostatečný náskok před rychlými vozy z konce startovního pole. Strategie pracovala přesto dobře a dostal jsem se před Ralfa a Jensona, pak jsem se snažil jet rychle a rovnoměrně. Tým mi oznámil, že mne Kimi po poslední zastávce dojíždí a dostihl mne hodně rychle. V závěru kola byl velmi rychlý a přestože jsem dělal maximum pro udržení vedení, byl v první zatáčce přede mnou. Mrzí mne to, ale pro Pohár konstruktérů to je stále ještě dobrý výsledek.

Fernando Alonso - Renault, 3.
Možná je to překvapující, ale jsem z třetího místa zklamaný. Vůz byl dnes skvělý a já si myslel, že můžeme McLaren porazit, ale moc nám to nevycházelo. Měl jsem incident s Klienem a ani strategie nepracovala pro nás. Avšak letos poprvé jsem měl auto k útočení a pár pěkných soubojů, především se Schumacherem a Webberem. Za tenhle rok jsem udělal takové manévry dva nebo tři a dnes jich bylo asi čtrnáct, mohl jsem však jít do takového rizika, neboť nebylo co ztratit.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy