Alonso a Ricciardo penalizováni, pořadí GP Miami se mění

Fernando Alonso nakonec o perně vybojované body přišel | foto: Alpine F1 Team

V prohlášení po závodě španělský exmistr světa konstatoval, že nakonec i přes pětivteřinovou "pokutu" dokázal zvládnout návrat na bodované pozice. To ale ještě netušil, že jeho trablům není konec.

Pilot Alpine a Pierre Gasly se "potkali" ve 39. kole a výsledkem jejich kolize byl Francouzův poškozený vůz. Alonso koneckonců svou vinu na incidentu přiznal a proti penalizaci ve formě pěti trestných vteřin ani neprotestoval, navíc ho posunula pouze o jedno místo vzad za týmového kolegu.

Jenže po závodě se dostal na stůl komisařů další prohřešek španělského pilota: v předposledním kole si zkrátil trať, čímž podle nich získal trvalou a nedovolenou výhodu - takže po dodatečném šetření dostal dalších pět vteřin navíc plus jeden trestný bod.

To už byla podstatně horší záležitost, protože díky tomuto časovému nechtěnému "bonusu" spadl mimo bodované příčky, až na 12. pozici za Lance Strolla. Vydělal na tom i Alex Albon, jehož bodové konto se rozšířilo na celkové tři body. Alonso tím pádem zůstává na pouhých dvou získaných bodech. 

Ve změně pořadí byl zpočátku poněkud zmatek, protože na bodovanou příčku by se měl prosadit Ricciardo, původně odmávnutý na 11. místě, ale Australan byl rovněž penalizován za "zkrácení trati a z toho plynoucí nedovolené výhody" - trestných pět vteřin ho poslalo až za Juki Cunodu. Tím pádem se k bodu dostal Lance Stroll, původně až dvanáctý.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy