Je to oficiální. Mazepin už nebude jezdit za Haas. Končí i sponzor

Nikita Mazepin | foto: Haas F1 Team

Americký tým Haas dnes oficiálně potvrdil, že ukončil smlouvu s Nikitou Mazepinem i sponzorem Uralkali.

Potvrdily se tedy informace, které jsme vám přinesly už včera. Koneckonců Haas neměl jinou možnost, jak předestřel třeba Ralf Schumacher. Tým byl podle jeho slov pod tlakem ze všech stran, aby spolupráci s ruským jezdcem i mecenášem ukončil. Tak se také stalo. Ledacos přitom mohl napovědět už závěr testů v Barceloně, kdy Haas kroužil s čistě bílým zbarvením.

„Haas se s okamžitou platností rozhodl ukončit smlouvu s Uralkali a Nikitou Mazepinem. Stejně jako celý zbytek startovního pole jsme znechuceni invazí na Ukrajinu a doufáme v rychlé vyřešení tohoto konfliktu," píše se v týmové tiskové zprávě.

Je velkou otázkou, jaká bude další budoucnost této malé a nepříliš movité stáje. Její čelní představitelé se totiž už loni nechali slyšet, že pokud by nebylo ruských peněz, Haas by na startovním roštu Formule 1 chyběl.  Těsně před startem ročníku 2022 jde proto pro Steinera a spol. o velkou komplikaci.  Jezdeckou náhradu za Mazepina tým zatím neoznámil. Nejčastěji se skloňují jména Pietra Fittipaldiho a Antonia Giovinazziho.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 65 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy