Chci vyhrávat, říká Vettel. Jak vychází se svým novým šéfem?

Aston Martin AMR22 | foto: Aston Martin

Sebastiana Vettela čeká druhý rok za volantem Aston Martinu. Ale jak to bude dál s jeho budoucností?

Němec se netají tím, že přišel k ambicióznímu projektu vyhrávat. Jenže než Aston Martin postaví vůz toho schopný, může to nějakou dobu trvat. Vettel je přitom už teď jedním z nejstarších pilotů současného startovního pole. Své největší úspěchy zažil u Red Bullu, kde získal čtyři mistrovské tituly. Následná mise u Ferrari mu však nevyšla.

„Vzhledem k mým úspěchům z minulosti je jasné, že chci vyhrávat. To je pro mě jediným cílem, o který mi jde. Taky proto tu teď stojím při představení nového auta. Od určitého bodu však začnu o své budoucnosti přemýšlet a uvidíme, jak se rozhodnu," říká Seb.

Sebastian Vettel | foto: Aston Martin

Aston Martin prošel v zimní přestávce několika změnami. Tým přivedl nové inženýry i sponzory. Hlavně ale došlo ke změně na postu nejvyšším, tedy na postu šéfa závodní stáje. Dlouhodobou stálici Otmara Szafnauera, který později zamířil k Alpine, nahradil Mike Krack. To samo o sobě přineslo dohady o tom, jak silná bude nyní Vettelova pozice. Čtyřnásobný šampion ale problém nevidí.

Otmara mám moc rád. Vždy jsem s ním vycházel a dlouhé roky byl duší tohohle týmu. Ale Mike je taky skvělý. Těším se na obnovenou spolupráci s ním. Od každého, s kým kdy spolupracoval, tak má vysoké hodnocení. Jeho schopnosti proto nemůže nikdo zpochybnit. Věřím, že pro nás bude velkou posilou."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy