Aston Martin představuje nový vůz AMR22 - naváže s ním Vettel na dřívější úspěchy v F1? + FOTO

Aston Martin AMR22 | foto: Aston Martin

Aston Martin po oznámení nového sponzora je třetí stájí, která prezentovala svůj monopost pro sezónu 2022 Formule 1. Závodit se s ním chystají syn majitele Lawrence Strolla Lance a jeho zkušený týmový kolega Sebastian Vettel, jenž má na svém kontě již čtyři mistrovské tituly.

"Ambice týmů navazují na to, kde jsme skončili. Věřím, že jsme udělali nový, velký pokrok jakožto Aston Martin. Vše je relativní hrou - jsem si jistý, že soupeři také udělali pokrok. Mám dobrý pocit, že my jsme se ale posunuli o trochu více než oni," uvádí Lawrence Stroll.

Loňská sezóna představovala pro britskou stáj na závodních okruzích zklamání. V Anglii se však stavělo a v Gaydonu vyrostla nová továrna za 200 milionů liber (5,8 mld. Kč). Její součástí je také špičkový simulátor i aerodynamický tunel.

Nedávno doznala posílení také po personální stránce: přišel Martin Whitmarsh jako šév výkonnostních technologií, bývalý šéf aerodynamiky Dan Fallows začne pracovat v dubnu, nastoupili také Eric Blandin (hlavní aerodynamik mercedesu), konstruktér Alfy Romeo Luca Furbato, Marco Mattiacci (obchodní ředitel), a místo šéfa týmu Otmara Szafnauera zaujme Mike Krack.

Monopost AR22 bude i nadále pohánět Mercedes, ovšem letos již s 10% podílem (místo loňských 5 %) biosložky.


Fotogalerie:


Technické specifikace vozu AMR22

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 31 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy