Za projektem BMW jsou ambice jednotlivců

Head - Webber | foto: BMW Motorsport

Bývalý technický ředitel Williamsu a 30procentní podílník Patrick Head zase trochu poodhrnul roušku tajemství kolem rozchodu BMW a Williamsu.

Zastáncem samostatného týmu BMW byl vždy Gerhard Berger, který nakonec pro nepochopení odešel. V jeho době bojoval Theissen o setrvání ve spolupráci s Williamsem, nyní nastal obrat a Mario je nejžhavějším kandidátem na post šéfa stáje.

Brit je přesvědčen o tom, že za odchodem BMW stojí Mario Theissen a vysoký manažer BMW Burkhard Goeschel, přesněji řečeno jejich osobní ambice.

"Představitelé BMW Motorsport  měli argumentovat tím, že bude stáj financována sponzory a v roce 2007 zaútočí  na titul šampiona. To byla ale jen třpytka pro přesvědčení vedení automobilky," prohlásil Head a je přesvědčen o tom, že BMW s takovým přístupem nemůže uspět.

BMW ukázalo, že motory stavět umí, ale jak to bude se šasi? Sauber je jistě kvalitní tým, ale zkušenosti Williamsu nemá. "Cosworth je se svým motorem podstatně dál než BMW," říká pln optimismu bývalý technický ředitel a přiznává, že jediným problémem bude to, zda bude mít Cosworth prostředky na vývoj v průběhu sezony, což ale v tuto chvíli obě společnosti intenzivně řeší.

"Nepochybuji o tom, že budeme v příští sezoně konkurenceschopní. Zato BMW možná čeká velké rozčarování."


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy