Šéfové týmů zvolili nejlepšího F1 jezdce sezóny 2021

Piloti s konceptem vozu pro rok 2022 v Silverstone | foto: Formula1.com

Šéfové týmů Formule 1 v anonymním hlasování vybrali nejlepšího pilota letošní sezóny - stal se jím Max Verstappen z Red Bullu. Jak vypadá pořadí na dalších pozicích?

Deset šéfů F1 stájí bodovalo dle svých názorů nejlepších deset pilotů stejným systémem, jaké se používá při závodech: tj. 25-18-15-12-10-8-6-4-2-1. Po zisku 18 pódií (z toho 10 vítězství) a  mistrovského titulu si tedy Verstappen připisuje dalších úspěch, když si u nich vysloužil 213 bodů.

Vicemistr Lewis Hamilton o moc nezaostával - na konkurenta z Red Bullu ztrácí jen 21 bodů. Piloti na zbývajících pozicích už ztrácejí podstatně více - Lando Norris z McLarenu u lídrů týmů nasbíral jen 110 bodů.

Až za ním se seřadila dvojice jezdců Ferrari v pořadí Carlos Sainz - Charles Leclerc, šesté místo obsadil navrátilec Fernando Alonso, jenž vedl úspěšné tažení Alpine ve středu pole.

Poslední čtyři příčky patří Pierrovi Gaslymu z AlphyTauri, Georgeovi Russellovi nahrazujícímu u Mercedesu devátého Valtteriho Bottase a do elitní desítky se ještě vlezl Alonsův týmový kolega Esteban Ocon.

Proti loňsku si nejvíce polepšili Norris (+65 bodů) se Sainzem (+48 bodů), oba jsou o čtyři místa výše, Gasly (+37 bodů) o dvě místa. Nejvíce se propadli Leclerc (-62 bodů) s Russellem (-31 bodů), oba si však udrželi své pozice v Top10.

Z tohoto pořadí letos vypadli Daniel Ricciardo (McLaren) a Sergio Pérez (Red Bull), přestože oba dokázali vyhrát jeden závod. Kromě Alonsa se mezi nejlepších deset dokázal vrátit také Ocon, jenž byl v této anketě v roce 2017 dokonce pátý.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 58 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy