Poslední šampion s Ferrari po sezoně ukončí kariéru

Kimi Räikkönen během testu v Barceloně | foto: Alfa Romeo

Kimi Raikkonen po letošní sezoně ukončí svou bohatou kariéru v Formuli 1. Ostřílený Fin to oznámil dnes prostřednictvím sociálních sítí.

Jednačtyřicetiletý  rodák z Espoo debutoval ve Formuli 1 v roce 2001. Tehdy za volantem Sauberu, který je nyní v podstatě i jeho posledním týmem. Největšího úspěchu dosáhl Kimi v roce 2007, kdy získal s Ferrari svůj jediný mistrovský titul. 

Na Raikkonenově kontě je celkem 21 vítězství, 103 stupňů vítězů a 46 nejrychlejších kol. Osmnáctkrát pak Raikkonen stál na první startovní pozici. Kromě Sauberu a Ferrari se oblíbený pilot objevil za volantem McLarenu či Lotusu. Proslul svým béhémským životním stylem, který mnozí přirovnávají k Jamesi Huntovi. Traduje se, že rozverný Fin dokonce málem zaspal svůj první závod ve Formuli 1.

Tohle je moje poslední sezona ve Formuli 1. Nebylo to snadné rozhodování, ale myslím, že nastal čas, abych si vyzkoušel něco jiného. Definitivně jsem se rozhodl během loňské zimy. Chtěl bych už nyní poděkovat své rodině, všem týmům a také všem fanouškům, kteří mě během mé kariéry podporovali," řekl Iceman. 

Spekuluje se, že na Kimiho místo zamíří další Fin Valtteri Bottas, jenž pravděpodobně nedostane novou smlouvu u mistrovského Mercedesu. Nahnuté to podle všeho má také druhý pilot Alfy Antonio Giovinazzi. Itala by měl za volantem nahradit Nyck de Vries.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 11 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy