Russell míří k Mercedesu. Skončí Räikkönen i Giovinazzi, místo má získat De Vries i Albon

George Russell předvedl v kvalifikaci na GP Belgie velmi působivý výkon | foto: Williams F1 Team

K zajímavým změnám má dle zákulisních informací dojít v jezdeckém složení Alfy Romeo, Mercedesu i Williamsu. Klíčem je přestup Georgea Russella, který mají Stříbrné šípy brzy potvrdit. Někteří piloti v F1 skončí, jiným se naopak naskytne další příležitost.

Russell má vystřídat Valtteriho Bottase, který se nikdy nedokázal přiblížit svému týmovému kolegovi Lewisovi Hamiltonovi, který si sice přál jeho setrvání, Fin by se měl nicméně i přesto objevit u Alfy Romeo.

Tato italská stáj zřejmě kompletně obmění svou jezdeckou sestavu: veterán Kimi Räikkönen po 19 letech v F1 zamíří do důchodu a překvapivě s ním skončí i Antonio Giovinazzi.

Jeho náhradou se má stát Nyck de Vries, jenž minulý měsíc získal v Berlíně mistrovský titul ve Formuli E. Tím se do F1 dostane další mladík Mercedesu, který již zaštiťuje kariéru Russella, díky dobrým vztahům šéfa stáje Frederica Vasseura s Totem Wolffem.

Zbaví se Alfa Romeo obou svých pilotů? | foto: Alfa Romeo Racing

Giovinazzi jakožto absolvent akademie Ferrari zůstane zřejmě jako rezervní pilot, své působení pak může rozšířit díky programu pro hyperauta v Le Mans.

De Vries byl spojován také s volným místem u Williamsu, podle zákulisních informací by toto místo ale mělo připadnout Alexanderovi Albonovi. Jeho výkonný ředitel Jost Capito má dobré vazby na Red Bull ze svého působení u Volkswagenu v rallye šampionátu WRC.

Red Bull minulý týden potvrdil své jezdecké sestavy v obou týmech (Verstappen - Pérez a Gasly - Cunoda v dceřiné AlphaTauri). Christian Horner se přitom nechal slyšet, že by Albonovi rádi našli příští rok místo v F1, jinak bude dále působit jako jejich vývojový pilot.

V zákulisí se tedy intenzívně jedná, potvrzení některých přestupů bychom se měli dočkat příští týden v Monze.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 65 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy